Statutaire doelstellingen TrefZeker Hapert

1. De vereniging heeft ten doel:
a. Het bevorderen van democratie, verantwoording, integriteit en transparantie in de gemeente Bladel;
b. De inwoners van de gemeente Bladel, met name uit Hapert, Casteren en Hoogeloon, optimaal de kans te bieden een bijdrage te leveren aan de politiek maatschappelijke besluitvorming binnen hun gemeente door een zo sterk mogelijke vertegenwoordiging in de raad van de gemeente Bladel een en ander als voorzien in de Kieswet.
c. Het stellen van kandidaten en het bevorderen en ondersteunen van de verkiezing van de kandidaten voor de gemeenteraad van Bladel.
d. Het bevorderen van het algemene welzijn van de inwoners van de gemeente Bladel, met name uit Hapert, Casteren en Hoogeloon, en de regio de Kempen.
e. Verbetering van het gebruik van de ter beschikking staande financiële middelen van de gemeente Bladel.
f. Het stimuleren van de economische groei en het verbeteren van de woonmogelijkheden en welzijn in de gemeente Bladel, met name in Hapert, Casteren en Hoogeloon.
g. Het stimuleren van (actieve) sport, recreatie, theater, muziek, onderwijs en vrijwilligerswerk en het instandhouden en verbeteren van de mogelijkheden daartoe voor de inwoners van de gemeente Bladel en omringende gemeenten.
h. Het controleren van handelswijzen, besluitvormingen, uitvoering van de besluiten door het College van Burgemeester en wethouders en haar voorgangers.
i. Het behouden van Gemeenschapshuis Den Tref.

2. Zij tracht dit doel ondermeer te bereiken door:
a. door het deelnemen aan de Gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Bladel middels het stellen van kandidaten uit haar (aspirant-)leden en door het naar vermogen bevorderen van de verkiezing van de gestelde kandidaten om zo een zo groot mogelijk aantal zetels in de gemeenteraad van Bladel te verwerven, een en ander als voorzien in de Kieswet;
b. Het ondersteunen en samenwerken met lokale, nationale en internationale rechtspersonen en natuurlijke personen welke (een gedeelte van) de doelstellingen van TrefZeker Hapert (mede) uitvoeren;
c. het bevorderen van politiek-maatschappelijke vorming en bewustwording van de inwoners van de gemeente Bladel;
d. de verkiezing van afgevaardigden in regionale en/of gewestelijke raden, waterschappen, commissies en dergelijke;
e. het vastleggen van concrete doelstellingen in het verkiezingsprogramma voor de gemeente Bladel;
f. het houden van ledenvergaderingen en (van in ieder geval een jaarlijkse) openbare bijeenkomst(en), waarin de politiek-maatschappelijke situatie in de gemeente Bladel zal worden besproken en toegelicht;
g. alle wettige middelen die voor het doel bevorderlijk zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s